balustrade plexiglas

 

Ondanks het woord ‘glas’ in de naam, is plexiglas geen echt glas. Het is een transparante, thermoplastische kunststof die vaak wordt gebruikt ter vervanging van glas. Wat zijn nu de voordelen van plexiglas ten opzichte van gewoon glas?

 

 

1. Het is sterker dan gewoon glas

Plexiglas is ongeveer 30 keer zo sterk als gewoon glas. Dat komt omdat het geen echt glas is, maar een kunststof. Het is ook flexibeler en zal dus minder snel breken.

 

2. Plexiglas is minder zwaar dan gewoon glas

Plexiglas is ongeveer half zo zwaar als gewoon glas. Dit is bijvoorbeeld erg handig voor terrasoverkappingen of grote aquariums.

 

3. Plexiglas is eenvoudiger te bewerken dan gewoon glas

Gaten boren, snijden en monteren. Dit is allemaal veel eenvoudiger bij plexiglas, omdat plexiglas een kunststof is en dus niet versplintert.

 

4. Plexiglas is duurzaam

Plexiglas isoleert zeker niet minder goed dan de gemiddelde glassoort. Bovendien gaat plexiglas lang mee, omdat het niet verkleurt en verweert.

 

5. Plexiglas is helderder dan glas

Helder plexiglas is nog helderder dan glas.

 

6. Plexiglas is meestal veiliger dan glas

Omdat het niet kan splinteren en sterker is, is plexiglas in veel gevallen een veiligere oplossing dan glas. Dit geldt bijvoorbeeld voor balkonbeglazing of het ‘glas’ rond ijshockey-banen.