Er zijn veel manieren om uw plexiglas te bewerken door te zagen, buigen, veilen en snijden. Maar is het wel de juiste? Tijdens het bewerken van plexiglas kan het gaan breken en scheuren. En dit wilt u juist voorkomen en hebben wij hiervoor een video met u gedeeld.

 

 

Plexiglas bewerken

Bij ons kunt u plexiglas gratis op maat bestellen. Maar het kan altijd zijn dat u te groot heeft besteld of u wilt het buigen of juist er een hoekje afhalen. Plexiglas is een kuntstof dat kan scheuren of breken en moet u hierop extra letten. Zorg dat u niet met te grof gereedschap werkt zoals grove zagen en/of boren. En u kunt het plexiglas verhitten door de randen glad te maken oh het te buigen. U moet hier alleen wel nauwkeurig in zijn omdat het bij te heet of te warm het kan gaan smelten.

 

Soorten plexiglas bewerken

Er bestaan verschillende soorten plexiglas. Namelijk zoals in de video te zien geëxtrudeerd plexiglas en gegoten plexiglas. Geëxtrudeerde plexiglas is de goedkoopste soort. Omdat het de juiste dikte heeft gekregen door te walsen. Het nadeel wel is dat geëxtrudeerd plexiglas sneller kan breken of scheuren met het bewerken. Denk van te voren na of u het hierna nog wilt gaanbewerken. Mocht dat het geval zijn bevelen wij aan om met gegoten plexiglas te werken.

 

Vragen over het bewerken van plexiglas

Heeft u nog vragen over het bewerken van plexiglas? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan door een chatbericht achter te laten op onze website. Te mailen naar info@plexiglas.nl of te bellen naar 085 - 90 20 800.