Maak zelf in een paar stappen een stofkap op maat!

Diorama_stofkap

Benodigdheden:
5 plexiglas platen, grootte naar eigen keus
Acrifix acrylaatlijm
Schuurpapier korrel 200
Burnus Antistatische Kunststofreiniger
Microvezeldoek

 

Stap 1
Bepaal eerst hoe groot de stofkap moet worden. Meet hiervoor de hoogte, breedte en lengte op.
Zodra alle informatie verzameld is, kunt u de platen gaan bestellen.
(Als voorbeeld nemen we een stofkap die 20 cm hoog, 30 cm breed en 60 cm lang moet worden.)

In totaal heeft u 5 platen nodig. Een voor-en achterkant, de 2 zijkanten en de bovenkant.
(Voor- en achterkant: 60x20 cm. Zijkanten: 30x20 cm. Bovenkant: 60x30 cm)
Vergeet bij het bestellen niet de Acrifix 192 1-componentenlijm! Dit is lijm speciaal voor plexiglas.

 

Stap 2
Voordat we kunnen beginnen met lijmen is het belangrijk dat alle zaagranden vlak en recht zijn. Daarom is het fijn als wij de platen voor u op maat hebben gezaagd. Ook is het verstandig om de randen met een schuurpapiertje na te lopen, zodat u zich niet kunt verwonden. Gebruik hiervoor een korrel 200 of fijner. Hierna raden wij aan om de randen schoon te maken met de Burnus antistatische kunststofreiniger en een microvezeldoek. Dit voorkomt elektrische lading en de aantrekking van stof. Deze niet nadrogen, maar gewoon laten opdrogen. 

 

Stap 3
Als de platen droog zijn, zijn ze klaar om verlijmd te worden. Let er goed op dat de delen gefixeerd blijven tijdens het lijmen, maar vooral tijdens het drogen.

Wist u dat: de Acrifix 192 geen eigen kleefkracht heeft? Het maakt de contactoppervlakte week zodat ze met elkaar versmelten!

De Acrifix 192 heeft een hele spitse opening, hierdoor is deze zeer nauwkeurig aan te brengen.De reguliere droogtijd bij een goed uitgevoerde lijmverbinding is ongeveer 3 à 4 uur en heeft de verbinding zijn volledige sterkte. Een handige volgorde voor het verlijmen is: eerst de voorkant aan een zijkant, en de achterkant aan een zijkant. Vervolgens deze 2 delen met elkaar verlijmen, en tot slot plaatst u de bovenkant.

 

Stap 4
Klaar!

Stofkap_boek