Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Behoefte aan advies of informatieve vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto-contest-banner-v2-01-1
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam รฉn het ordernummer.

Doe mee

Caravanraam vervangen met plexiglas of polycarbonaat

21/08/2024

14:13

Geschreven door: 

Michelle Heijmans

Bent u de trotse eigenaar van een caravan en zijn uw ramen nodig aan vervanging toe? Overweeg dan kunststof ramen voor uw volgende vakantie op de camping! Steeds meer mensen laten hun glazen caravan raam vervangen voor een kunststof raam vanwege de vele voordelen. Lees verder om meer te weten te komen over polycarbonaat- en plexiglas caravan ramen, hoe u ze kunt bestellen en vervangen. 

Waarom kiezen voor een kunststof caravan raam?

Kunststof ramen bieden vele voordelen ten opzichte van traditionele glasramen, zoals:

  • Sterkte en duurzaamheid: Kunststof is veel sterker dan glas en vrijwel onbreekbaar. Dit maakt het ideaal voor caravans.
  • Weerbestendigheid: Kunststof ramen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals regen, zon en temperatuurschommelingen.
  • Isolatie: Kunststof ramen bieden uitstekende isolatie, wat zorgt voor een fijn binnenklimaat in uw caravan.
  • UV-bestendigheid: Onze kunststof ramen zijn UV-bestendig, waardoor ze niet verkleuren of beschadigen door blootstelling aan de zon.
  • Privacy-opties: Wij bieden polycarbonaat en plexiglas in verschillende tinten. We hebben bijvoorbeeld niet alleen helder plexiglas of helder polycarbonaat maar ook andere soorten die minder transparant zijn. Denk aan;

Plexiglas vs. polycarbonaat caravanramen

Veel mensen twijfelen tussen de keuze voor caravanramen van plexiglas of polycarbonaat. Deze kunststoffen hebben veel overeenkomsten maar ook diverse verschillen. U maakt de keuze op basis van uw situatie en uw persoonlijke voorkeuren. In een notendop; 

Sterkte en duurzaamheid

  • Plexiglas: Plexiglas is een populair materiaal voor caravanramen vanwege zijn helderheid en stevigheid. Het is 25 keer zo sterk als glas.
  • Polycarbonaat: Polycarbonaat is extreem slagvast en vrijwel onbreekbaar, wat het een goede keuze maakt voor caravanramen die zware omstandigheden moeten doorstaan. Denk aan vallende takken bij een flinke onweersbui. 

Flexibiliteit

  • Plexiglas: Een plexiglas caravanraam is zeer licht flexibel en dient daarom in de juiste dikte te worden besteld waardoor hij niet gaat doorbuigen. Plexiglas is echter niet koud te zetten. 
  • Polycarbonaat: Het is mogelijk om polycarbonaat koud te zetten. Het is wat flexibeler dan plexiglas en u kunt uw caravanraam daarom licht buigen. 

Lichtdoorlatendheid en helderheid

Beide materialen bieden een hoge mate van helderheid en zijn qua doorzichtigheid vergelijkbaar met glas, wat zorgt voor een helder en open gevoel in de caravan.

Krasbestendigheid

  • Plexiglas: Redelijk krasbestendig, maar minder krasbestendig dan glas.
  • Polycarbonaat: Polycarbonaat is minder krasbestendig dan plexiglas.

Temperatuurbestendigheid

  • Plexiglas: Hoge temperaturen vormen geen probleem bij plexiglas, wat handig is voor caravans die vaak in warm weer wordt gebruikt.
  • Polycarbonaat: Polycarbonaat is nog beter bestand tegen extreme temperaturen. Polycarbonaat kan als brandveilig worden gezien, plexiglas niet. 

Kosten

  • Plexiglas: Plexiglas is over het algemeen goedkoper, wat het aantrekkelijk maakt voor caravaneigenaren die op zoek zijn naar een betaalbare optie voor hun ramen.
  • Polycarbonaat: Hoewel duurder, biedt polycarbonaat goede slagvastheid, duurzaamheid en flexibiliteit.

Als het gaat om de keuze tussen plexiglas en polycarbonaat voor caravanramen, hangt de beslissing af van de specifieke behoeften en omstandigheden. Plexiglas caravanramen bieden een goede balans tussen kosten en prestaties. Bovendien zijn ze minder krasgevoelig waardoor ze minder snel dof worden. Voor wie maximale sterkte en temperatuurbestendigheid zoekt, is polycarbonaat een betere keuze. Ook bij gebogen ramen die perfect in het ontwerp van de caravan moeten passen kiest u polycarbonaat, omdat u dit vanwege de flexibiliteit licht kunt buigen.  

Lees een uitgebreide uitleg over de verschillen tussen de twee materialen op de pagina plexiglas of polycarbonaat

Helder plexiglas raam voor caravan 5 mm
Plexiglas caravan raam helder 10 mm

Hoe kunt u uw caravan raam vervangen?

Het vervangen van uw caravan raam is eenvoudig, hier is een kort overzicht:

  1. Verwijder de oude ramen: Verwijder voorzichtig de oude caravan ramen uit het frame. U moet dan eventueel ook uw oude afdichtingen en bevestigingsmiddelen losmaken.
  2. Opmeten: Meet de afmetingen van het raamopening nauwkeurig op. Zorg ervoor dat u de juiste afmetingen doorgeeft voor uw nieuwe caravan raam.
  3. Bestellen: Bestel uw nieuwe caravan raam gemakkelijk op onze website. U kunt kiezen uit diverse tinten en diktes, afhankelijk van uw wensen en vorm van uw ramen. Wilt u een bijzondere vorm? Vraag dan een offerte aan.
  4. Installeren: Als uw bestelling binnen is kunt u gelijk aan de slag! Plaats uw nieuwe caravan raam in het frame en bevestig ze met de juiste afdichtingen en bevestigingsmiddelen.

Hoe kunt u uw caravan raam bestellen bij plexiglas.nl?

Bij ons bestelt u zowel uw polycarbonaat als uw plexiglas 100% op maat

  • Kies uw materiaal: Maak uw keuze tussen polycarbonaat of plexiglas, en kies de gewenste dikte en tint (vaak adviseren wij een dikte tussen 4-6mm).
  • Opmeten en bestellen: Meet de afmetingen van uw raamopening nauwkeurig en plaats uw bestelling via onze website. U kunt ook een offerte aanvragen met tekening van de gewenste afmetingen en vorm.

Stuurt u liever een mal toe? Geen probleem. Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice.ย 

  • Bevestiging en levering: Nadat uw bestelling definitief is gemaakt, ontvangt u een bevestiging per mail en verwerken wij uw aanvraag. Wij zorgen voor een snelle levering van uw gloednieuwe caravan raam.

Uw caravan raam schoonmaken

Voor het schoonmaken van uw kunststof caravan raam raden wij de Mendy antistatische reiniger aan. Deze is geschikt voor zowel plexiglas als polycarbonaat.ย 

Wees voorzichtig met boenen en pas op dat er geen zandkorrels op uw doek zitten. Die kunnen namelijk krasjes veroorzaken.ย 

>