Geef uw feestelijk gedekte tafel nét iets extra’s door onderzetters van plexiglas toe te voegen! Deze plexiglas onderzetters kunnen meerdere doelen dienen: bijvoorbeeld als plexiglas naambordje of plexiglas onderzetter tijdens het kerstdiner, maar later kunt u deze ook ophangen in de kerstboom als plexiglas kerstballen. En het is natuurlijk ook heel leuk om bijvoorbeeld als cadeautje na het diner mee te geven! 

Deze plexiglas onderzetters kunt u gemakkelijk in een paar stappen zelf maken. 

Kerstbal onderzetters

Benodigdheden: 

  • Plexiglas helder 3 mm
  • Verfstift 
  • Cirkelzaag (optioneel) 
  • Schilderstape (optioneel) 
  • Dremel (optioneel) 

Stap 1 

Als eerste is het belangrijk om het plexiglas in de juiste vorm en maat te maken. Het makkelijkste is natuurlijk om deze plexiglas onderzetters bij Plexiglas.nl op maat bestellen. Dit kunt u heel eenvoudig via onze website www.plexiglas.nl zelf doen. U kunt een offerte aanvragen en hierbij precies aangeven welke afmetingen u wenst, zodat wij deze plexiglas onderzetters exact voor u op maat kunnen maken. 

Wilt u ze toch zelf in de juiste vorm en maat maken? Dan doet u dit door het plexiglas te zagen. Dit kunt u het beste doen met een cirkelzaag. Zorg er dan wel voor dat u de beschermfolie niet verwijdert. Vervolgens plakt u schilderstape. Hier kunt u de juiste vorm op aftekenen. Hierdoor zal ook het plexiglas minder snel beschadigen. Mocht u nog verdere vragen hebben over het zagen van plexiglas, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.  

Stap 2 

Schrijf met de verfstift de namen op de plexiglas plaatjes. Geen fan van uw eigen handschrift? Maak dan een stencil in Word met een mooi lettertype en print deze uit. Nu hoeft u de letters alleen nog maar over te trekken. 

Tekst overtrekken

Ook is het mogelijk de namen te graveren. Hierdoor zullen de letters ook niet uitlopen of vervagen. Dit kunt u doen door middel van een dremel. Maakt u gebruik van een stencil? Knip dan de letters uit. Dan heeft u een hulpmiddel om het plexiglas te graveren. 

Stencil

Wilt u verzekerd zijn van een mooie gravure? Dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Wij maken namelijk gebruik van een CNC-freesmachine, wat een perfect resultaat biedt. Op de onderstaande foto’s kunt u het resultaat van onze eigen kerstbal zien. 

Namens iedereen bij Plexiglas.nl wensen wij u fijne feestdagen en een voorspoedig 2020!  

Kerstbal1 plexiglas.nl Kerstbal2 plexiglas.nl