Messenblok

Alle (amateur)koks maken gebruik van messen in de keuken. Om niet mis te grijpen en u te bezeren aan losliggende messen in de keukenla kunt u kiezen voor een mooi en veilig opbergsysteem voor uw messen. Deze kunt u heel gemakkelijk zelf maken. Hoe precies? Dat leest u hieronder. 

Benodigdheden: 

Stap 1 
Als u de platen plexiglas bij ons besteld met voorgeboorde gaten, plaatst u deze op de snijplank, zodat u kunt aftekenen waar de afstandhouders geplaatst moeten worden. Vervolgens kunt u de beschermfolie verwijderen.  

Tip: behandel de platen plexiglas aan beide zijden met de Burnus Antistatische reiniger. Hierdoor kan stof niet aanhechten en is het plexiglas makkelijker schoon te maken. 

Stap 2 
Bevestig de afstandhouders op de snijplank door deze vast te schroeven. 
Als alle 4 afstandhouders vast zitten, legt u hier de platen plexiglas bovenop. Als laatste draait u de koppen op de afstandhouders. Draai deze niet te strak. Hierbij geldt: vast is vast! Zo voorkomt u dat het plexiglas kan scheuren. 

Stap 3 
Draai de snijplank om en leg de zijde waar u zojuist het plexiglas op heeft bevestigd op een zachte ondergrond. Vervolgens herhaalt u stap 2. 

Het enige wat u nu nog rest is het plaatsen van de messen, zodat u nooit meer mis zult grijpen. Uw vingers zullen u dankbaar zijn! 

Messenblok2