Schildersezel plexiglas tekenplaatSchildersezel plexiglas tekenplaat

Heeft u een jonge Picasso in huis, maar geen ruimte voor al deze creativiteit? Dan is deze schilderezel een prima uitkomst. Het plexiglas is de tekenplaat. Hier kan uw kind zich op uitleven met (krijt)stiften of verf op waterbasis. Let opgebruik geen permanent markers! Achter de plexiglas plaat kunt u ook een tekening plakken om over te trekken. Het plexiglas is mooi helder, net als glas. Schoonmaken is eenvoudig. Dit gaat heel makkeiljk met een vochtige doek. Even navegen met een droge doek zodat u geen strepen krijgt. En u kunt weer opnieuw een tekening maken!

Deze schildersezel kunt u zowel binnen als buiten gebruiken. Dus ideaal voor de koude winterdagen, maar ook straks voor de zomer prima buiten te gebruiken.

Bouwtekening schildersezel plexiglasBenodigdheden:

  • Plexiglas helder 3 mm (61 x 46 cm)
  • 2x houten planken (220 cm lengte)
  • 2x kwartronde latjes (220 cm lengte)
  • 2x zeskantbouten met vleugelmoeren
  • Schroeven
  • Zaag

Stap 1

Zaag het hout op maat. 

Hout Zagen in de volgende stukken:
plank 220 cm 1x 92 cm, 2x 61 cm
plank 220 cm 1x 92 cm, 4x 30,5 cm
kwartrond latje 220 cm        2x 61 cm, 2x 46 cm
kwartrond latje 220 cm 2x 61 cm, 2x 46 cm

Stap 2

Bevestig aan de planken van 61 cm de kwartronde latjes met een tussenruimte van 3 mm. Deze worden dan de boven- en onderkant. Gebruik hiervoor eventueel afstandhouders. Doe hetzelfde aan de bovenzijde van de planken van 92 cm.

Stap 3

Bevestig aan de onderkant van planken van 92 cm aan weerszijde een klein plankje van 30,5 cm. Dit doet u door een bout door alle 3 de planken te plaatsen met aan de binnenzijde de vleugelmoeren.

Stap 4

Bevestig aan één zijkant de boven- en onderkant. Vervolgens schuift u het plexiglas tussen de kwartronde latjes. Als laatste schroeft u de andere zijkant vast.

Schildersezel plexiglas tekenplaatStap 5

Uw schilderezel is klaar! Het enige wat nog rest is uw kleine kunstenaar zijn verf of stiften te geven en het resultaat af te wachten. Wees creatief en heb veel plezier!