Er zijn veel verschillende soorten plexiglas waarvan de prijzen kunnen verschillen. In dit artikel komt u te weten wat de verschillen zijn en waarom de prijzen van deze soorten plexiglas anders zijn. Na het lezen van dit artikel weet u voor welk soort plexiglas u moet gaan.

 

Gegoten of geëxtrudeerde soort plexiglas

De twee grote verschillen zijn gegoten en geëxtrudeerde plexiglas. Deze soorten kunt u onderscheiden met de prijs/kwaliteit verhouding. Geëxtrudeerd plexiglas wordt gezien als goedkoop plexiglas. Het wordt gewalst om de juiste dikte te krijgen en kan daardoor ook sneller breken als gegoten plexiglas tijdens het bewerken. Gegoten plexiglas wordt gezien als een duurzaam soort plexiglas. Dit soort plexiglas wordt gegoten om de juiste dikte te krijgen en is daardoor ook sterker. Gegoten plexiglas kunt u makkelijker buigen, zagen en boren.

 

Wat is polycarbonaat?

Polycarbonaat is de sterkste soort plexiglas die er is en daarom ook de duurste soort. Polycarbonaat is perfect voor beveiligingstoepassingen, voor hevige schokken of onweersbuien. In het polycarbonaat zit een geraamte van plexiglas verwerkt waardoor het circa 250 keer sterker maakt dan normaal glas. Tegenwoordig worden winkelpuien, tussenwanden van stadions en bushokjes gemaakt met polycarbonaat omdat het praktisch onbreekbaar is.

 

Verschillende tinten en diktes van plexiglas

Wij bieden voor plexiglas de meeste soorten aan. Zo kunt u kiezen voor plexiglas met verschillende tinten om het licht tegen te houden of om meer privacy te bewaren. Wij hebben verschillende tinten zoals, opaal, zwart, en wit. Maar ook kunt u kiezen voor plexiglas als spiegel, ontspiegeld, gesatineerd, UV doorlatend en plexiglas met een piramide structuur. U kunt al raden dat met deze soorten de plexiglas voor prijzen kan verschillen.

Al onze soorten plexiglas zijn op maat te bestellen zonder zaagkosten. Maar er zit ook verschil in diktes. Zo kunt u bij ons plexiglas bestellen vanaf 3mm tot 60mm dik. Hoe dikker het plexiglas hoe duurder het plexiglas is. Kijk bij onze toepassingen voor welk soort plexiglas u moet gaan.