Er zijn veel verschillende soorten plexiglas waarvan de prijzen kunnen verschillen. In dit artikel komt u te weten wat de verschillen zijn en waarom de prijzen van deze soorten plexiglas anders zijn. Na het lezen van dit artikel weet u voor welk soort plexiglas u moet kiezen.

 

Gegoten of geëxtrudeerde soort plexiglas

De twee grote verschillen zijn gegoten en geëxtrudeerde plexiglas. Deze soorten kunt u onderscheiden met de prijs/kwaliteit verhouding. Geëxtrudeerd plexiglas wordt gezien als goedkoop plexiglas. Het wordt gewalst om de juiste dikte te krijgen en kan daardoor ook sneller breken als gegoten plexiglas tijdens het bewerken. Gegoten plexiglas wordt gezien als een duurzaam soort plexiglas. Dit soort plexiglas wordt gegoten om de juiste dikte te krijgen en is daardoor ook sterker. Gegoten plexiglas kunt u makkelijker buigen, zagen en boren.

 

Wat is polycarbonaat?

De belangrijkste eigenschap van polycarbonaat is de enorme slagvastheid. Polycarbonaat is perfect voor beveiligingstoepassingen. Polycarbonaat is namelijk 250 keer sterker dan glas. Tegenwoordig worden winkelpuien, tussenwanden van stadions en bushokjes gemaakt met polycarbonaat omdat het nagenoeg onbreekbaar is.

 

Verschillende tinten en diktes van plexiglas

Wij bieden veel verschillende soorten plexiglas in ons assortiment. Zo kunt u kiezen voor plexiglas met verschillende tinten om het licht tegen te houden of om meer privacy te bewaren. Wij hebben verschillende tinten zoals opaal, zwart, en wit. Maar ook kunt u kiezen voor plexiglas als spiegel, ontspiegeld, gesatineerd, UV-doorlatend en plexiglas met een piramide structuur. 

Al onze soorten plexiglas zijn op maat te bestellen zonder zaagkosten. Maar er zit ook verschil in diktes. Zo kunt u bij ons plexiglas bestellen vanaf 2 mm tot 60 mm dik. Hoe dikker het plexiglas, hoe duurder het plexiglas is. Kijk bij onze voorbeelden voor welk soort plexiglas u moet kiezen voor een bepaalde toepassing.