De herfst doet zijn intocht. Het wordt weer kouder. In huis slaat soms zelfs de kachel alweer aan. Lekker op de bank liggen onder een dekentje met een kopje thee. Het seizoen breekt er weer voor aan.

 

voorzetramen glas-in-lood

 

Sommige (oude) woningen hebben glas-in-lood ramen. Dit ziet er prachtig uit. Alleen kan het zijn dat het gaat tochten in huis. Nu zou u dit op kunnen lossen door er een heldere plexiglas plaat voor te zetten. Dan blijft u genieten van het kleurrijke glas-in-lood raam, maar met het comfort van dubbel glas. Dit zal ook schelen in de stookkosten. De ruimte tussen het plexiglas en het glas-in-lood raam werkt als “buffer”. Hoe meer ruimte, hoe groter het isolerend effect zal zijn.

 

 

 

raam glas-in-lood

 

 

 

Ook voor ramen met een afwijkende vorm kunt u een voorzetraam maken. Indien u een tekening met de juiste afmetingen naar info@plexiglas.nl mailt, ontvangt u van ons een offerte. Dit kan ook door het invullen van het offerte-formulier op onze webshop. Wij kunnen alles op maat maken, in welke vorm u het ook maar wenst.

 

 

 

 

 

 

 

Nu zijn er diverse soorten plexiglas. Welke soort zou u hiervoor moeten gebruiken? We nemen ze even met u door.

 

Plexiglas XT

Geëxtrudeerd plexiglas is een prima product voor voorzetramen. Indien u verder geen bewerkingen wilt doen, kunt u bij ons plexiglas XT op maat bestellen voor uw voorzetraam. U kunt op onze webshop eenvoudig de gewenste afmetingen invullen en u ziet dan direct de prijs. De dikte van het plexiglas hangt af van de grootte van uw raam. Doorgaans zal 4 mm voldoende zijn.

 

Plexiglas GS

Gegoten plexiglas is de wat luxere en duurdere variant. Gegoten plexiglas is perfect indien u het plexiglas wilt bewerken. Ook bij plexiglas GS hangt de dikte af van de grootte van uw raam en zal 4 mm doorgaans voldoende zijn.

 

Polycarbonaat

Ook zou u helder polycarbonaat kunnen gebruiken voor een voorzetraam. Het grote voordeel van polycarbonaat is dat het slagvast is. Het dient dan dus tegelijkertijd als inbraakbeveiliging! Zo zit u veilig én warm.

 

 

 voorzetraam

 

 

Montagemethoden plaatsen voorzetraam

Voordat u bestelt moet u weten hoe u het voorzetraam wilt gaan bevestigen. Er zijn twee montagemethoden: tegen het kozijn en binnen het kozijn.

 

Wanneer u het plexiglas voorzetraam binnen een kozijn plaatst, dan moet u rekening houden met het uitzetten en krimpen van het plexiglas door temperatuurverschillen. Daarom kunt u voor een voorzetraam welke u binnen een kozijn plaatst het beste kiezen voor een afmeting die 3 mm kleiner is in de hoogte en breedte.

 

Bij montage tegen het kozijn kunt u het voorzetraam tegen het kozijn schroeven. Er moeten dan gaten in het plexiglas worden geboord. Dit kunt u zelf doen met een metaalboor. Let er dan op dat de gaten niet te dicht op de rand van de plaat komen. De afstand tot de rand moet minimaal 2,5 x de plaatdikte zijn. Het boorgat moet 1 millimeter groter zijn dan de schroefdiameter. Gebruik schroeven met een niet-verzonken kop, zodat de plaat onder de schroef kan bewegen tijdens het uitzetten van de plexiglas plaat. Let er op dat u de schroeven niet te vast draait. De schroeven moeten tegen de plaat aanliggen zonder deze in te drukken.

 

gaatjes boren in plexiglas

 

 

U kunt er uiteraard ook voor kiezen dat wij de gaten voor u in het plexiglas boren. Dit kan door middel van het invullen van het offerte-formulier op onze webshop.  De extra kosten hiervoor zijn € 2,50 per gaatje.

 

 

 

 

 

plexiglas sealer

 

 

U zou ook het voorzetraam tegen het kozijn kunnen lijmen. Dit kan met onze Plexiglas Sealer. Plexiglas Sealer is geschikt voor het verlijmen (en afdichten) van plexiglas met andere materialen, zoals hout, staal, beton of steen. Het is tevens makkelijk overschilderbaar.

 

 

 

 

Kijkt u gerust rond in onze webshop en vergelijk de diverse prijzen.

Indien u nog vragen heeft, kunt u ons altijd een e-mail sturen of telefonisch contact met ons opnemen.