Aquarium

Een aquarium: de mogelijkheid om in dierentuinen je tussen de vissen en andere grote zeedieren te bevinden. Maar ook thuis is een aquarium een aanwinst. Normaal gesproken wordt er voor een aquarium gebruik gemaakt van glas. Maar hoe groot is de paniek als het glas stuk gaat en de vissen op de grond liggen te spartelen? Om met een gerust hart toch een aquarium in huis neer te zetten, kunt u ervoor kiezen om er één van plexiglas te maken.

Aquarium

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?

Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden biedt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een heldere plaat, omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas. Plexiglas voor een aquarium wordt bij ons meestal besteld met een minimale dikte van 8 mm. Toch is de dikte afhankelijk van de inhoud van het aquarium.
De regels hiervoor zijn:

Aquarium

Inhoud aquarium Dikte plexiglas
< 100 liter 8 mm
100 - 200 liter 10 mm
> 200 liter 12 mm

 

Heeft u nog vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een e-mail naar klantenservice@plexiglas.nl. Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op onze website.

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren