Dakkoepel

Een dakkoepel, in veel huizen de oplossing om toch daglicht binnen te krijgen, in bijvoorbeeld de keuken.
De meeste dakkoepels worden tegenwoordig alleen nog maar gemaakt van plexiglas.

Dakkoepel

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.

Dakkoepel2

Een enkelwandige lichtkoepel is vooral geschikt voor onverwarmde ruimtes zoals een carport, veranda of overkapping. Deze lichtkoepel is stevig, maar isoleert matig. Binnenshuis heeft u een dubbelwandige lichtkoepel nodig. Deze is erg stevig en zorgt voor een betere isolatie. Een dubbelwandige lichtkoepel beperkt het verlies van warmte via de koepel.

U kunt een keuze maken uit de kleuren helder of opaal. Heldere lichtkoepels zijn volledig doorzichtig (transparant) en laten natuurlijk licht binnen. Opalen lichtkoepels zijn melkwit van kleur. Deze koepel laat licht door maar absorbeert een deel van de warmte.

 Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl. Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren