**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Douchedeur

Tegenwoordig zie je steeds vaker volledig glazen douchedeuren. Om er voor te zorgen dat deze niet snel zal breken kan er gebruik worden gemaakt van veiligheidsglas.
Nadelen hiervan zijn dat deze ontzettend zwaar zijn, niet geheel onbreekbaar en zult nog steeds te maken hebben met kalkaanslag. Om deze problemen in één keer op te lossen, kunt u kiezen voor een douchedeur van plexiglas.

Douchedeur

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

Douchedeur2

Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied.
Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een heldere plaat, omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas.
Mocht u toch iets meer privacy willen hebben, kunt u kiezen voor een andere tint. Deze zijn er in opaal welke de kleur melkwit heeft of gesatineerd welke een mat effect heeft. De deur op de foto hiernaast is gemaakt van plexiglas gesatineerd. Welke dikte u voor deze toepassing nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden.
Om toch een indicatie te geven:
Voor een standaard deur zal 8mm of 10mm voldoende moeten zijn.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren