**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Fotolijst

Foto’s zijn een blijvende en tastbare herinnering aan mooie momenten uit het verleden.
Om deze reden zijn foto’s vaak een dierbare bezitting. En dierbare bezittingen worden gekoesterd. Daarom zou het vreselijk zijn als foto’s door een gebarsten fotolijst beschadigd raken. De oplossing hiervoor zou zijn, het glas in een oude fotolijst vervangen door plexiglas. Of een nieuwe fotoframe maken, bestaande alleen uit plexiglas.

Fotolijst

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Fotolijst2Mocht u de glasplaat willen vervangen door plexiglas en daarmee het fotolijstje te behouden, dan is een heldere plaat een goede optie. Omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas. Mocht u er voor willen kiezen een volledige fotoframe te maken, is er ook keuze uit andere kleuren plexiglas.
Zo hebben wij de kleuren zwart en wit in ons assortiment. De lichtdoorlaatbaarheid van deze zijn minimaal, waardoor deze prima te gebruiken zijn als achterkant van het frame.
Welke dikte u voor deze toepassingen nodig heeft, hangt af van het project.
Om u toch een indicatie te geven: voor het vervangen van een glasplaat in een oud fotolijstje moet plexiglas van dikte 2mm of 3mm voldoende zijn.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren