**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Machinekap

In bedrijven waar mensen met machines werken, bestaat er altijd het gevaar dat er ongelukken kunnen gebeuren. Om deze kansen te minimaliseren wordt er gebruik gemaakt van machinekappen. Dit hoofdzakelijk om de medewerkers te beschermen, maar ook om de machine zo gemakkelijk mogelijk zijn werk te laten doen. Een ander voordeel van een machinekap is dat deze veel vuil tegen houdt. De laatste tijd worden machinekappen gemaakt van plexiglas.

Machinekap

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor het makkelijker schoon te maken is.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Machinekap2Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied.
Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een heldere plaat, omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas.
Welke dikte u voor deze toepassing nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden. Om u toch een indicatie te geven: voor een machinekap wordt vaak gebruik gemaakt van 4mm.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren