**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Plexiglas dak

Een doorzichtig dak geeft veel opties. Op deze manier komt er namelijk meer zonlicht binnen, en kunt u meer van het uitzicht genieten. Voor deze toepassing wordt veel gebruik gemaakt van veiligheidsglas. Maar dit is zwaar en niet onbreekbaar. In plaats daarvan kunt u kiezen voor een duurzame manier, namelijk plexiglas. Want alles van glas kunt u vervangen door plexiglas!

Plexiglas dak

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Plexiglas dak2Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een heldere plaat, omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas. Mocht u toch iets meer privacy willen hebben, dan is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor de tinten opaal of gesatineerd.
Welke dikte u voor deze toepassing nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden.
Om u toch een indicatie te geven:
Omdat het vaak over grotere oppervlakte gaat, is een vlakke plaat gewenst.
Uit ervaring van onze klanten is vaak 8mm een goede optie. 

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren