**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Schuifdeuren

Schuifdeuren als tussendeur zijn tegenwoordig steeds meer in opkomst.
Dit omdat je zo meer ruimte kunt creëren en het gevoel ontstaat dat het één geheel is. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van schuifdeuren als achterdeur/buitendeur. Dit is omdat ze veel daglicht toelaten in de kamer, zo wordt er ook een opening tussen binnen en buiten gerealiseerd binnen een paar seconde. Toch is het zonde zijn als deze deuren zouden sneuvelen.
Een goed alternatief zou zijn om gebruikt te maken van een schuifdeur bestaande uit plexiglas.

Schuifdeur

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Schuifdeur2Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Zo kunt u kiezen voor een heldere plaat, omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas. Is helder niet de kleur die u in huis wil hebben, is er ook de mogelijkheid om bij ons de kleuren zwart en wit te bestellen. De lichtdoorlaatbaarheid van deze zijn minimaal, waardoor het effect van een gewone deur terug is. Verder hebben wij ook de platen opaal en gesatineerd in ons assortiment, hiervan is de lichtdoorlaatbaarheid 40%.
De deur op de bovenste foto is gemaakt van plexiglas gesatineerd.
Welke dikte u voor deze toepassing nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden.
Om u toch een indicatie te geven:
Voor een standaard deur van 200x93cm zal 8mm voldoende moeten zijn.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren