**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Tafel

Altijd al een persoonlijke en unieke tafel willen hebben? Waarom dan niet een tafel met een doorzichtig tafelblad?
Denk hieraan bijvoorbeeld aan een eettafel met een doorzichtig tafelblad waar je accessoires onder kunt leggen. Of een salontafel die heel persoonlijk kan zijn door het gebruik van foto’s.
Vaak wordt er voor een doorzichtig tafelblad gelijk gedacht aan glas. Maar dit is zwaar en breekbaar, om dit te voorkomen, kunt u kiezen voor een tafel van plexiglas.

Tafel

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

EettafelPlexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Voor een doorzichtig tafelblad kunt u het beste kiezen voor een heldere plaat plexiglas, zodat u de accessoires kunt bewonderen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor plexiglas gesatineerd (mat effect), of opaal (melk wit).
Wilt u toch een volledige tafel maken, dan zou u bijvoorbeeld de poten een andere kleur kunnen geven. Dan zijn er de kleuren zwart en wit.
Welke dikte u nodig heeft voor een tafel is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden.
Om u toch een indicatie te geven: voor een tafelblad die vlak komt te liggen met een afmeting van 70x70 cm zal een dikte van 4mm voldoende moeten zijn.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren