**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Televisiekast

Lelijke snoeren of opladers achter de televisie? En is de afstandsbediening altijd kwijt? Met een televisiekast komt er een einde aan die chaos. Een tv-meubel biedt ruimte voor je televisie en eventueel andere media-apparatuur. En de afstandsbediening heeft hiermee een eigen plek, zodat deze nooit meer kwijt zal zijn.
Vroeger werd er gebruik gemaakt van een televisiekast van hout, wat vaak heel lomp en veel ruimte innam. Vervolgens zijn er televisiekasten geweest van glas, wat al een modernere uitstraling had. Helaas waren deze niet onbreekbaar. Daarom is er nu de mogelijkheid om een tv-meubel te maken van plexiglas.

Televisiekast

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Televisiemeubel2Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Zo kunt u kiezen voor een heldere plaat, omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas. Mocht dit toch niet de kleur zijn die u in huis wil hebben, is er ook de mogelijkheid om een andere kleur te kiezen. Namelijk zwart en wit, de lichtdoorlaatbaarheid van deze zijn minimaal. Waardoor het gevoel van een ouderwetse televisiekast terug is. Verder hebben wij de kleuren opaal en gesatineerd in ons assortiment, hiervan is de lichtdoorlaatbaarheid 40%. Welke dikte u voor deze toepassing nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden. Om u toch een indicatie te geven: voor een televisiekast zou een dikte van 6mm voldoende moeten zijn. 

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

Artikelen 1 tot 15 van 19 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 19 in totaal

Van hoog naar laag sorteren