**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Tractor ruit

Een tractor of trekker, speciaal gemaakt voor landbouw of agrarische werkzaamheden. Zoals het liedje van Mannenkoor karrenspoor ons verteld is het ‘lekker op de trekker’. Maar wat nou als de tractorruit kapot gaat, of aan vervanging toe is? Dan is een ruit van plexiglas een goed alternatief.

Tractorruit

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Tractorruit2Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Zo kunt u kiezen voor een heldere plaat, omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas. Welke dikte u voor deze toepassing nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en of de plaat nog gebogen moet worden. (Wij bieden u ook de mogelijkheid om het frame van de tractorruit te komen brengen, zodat u er van verzekerd bent dat de ruit zal passen.) Om u toch een indicatie te geven:
Omdat het vaak over grotere ramen gaat, is een vlakke plaat gewenst. Daarom zal waarschijnlijk 8mm voldoende moeten zijn.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren