**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Trap

Steeds vaker worden glazen trappen gemonteerd in huizen. Dit geeft meer ruimte, licht en heeft een moderne uitstraling! Om het breken van een glazen trap tegen te gaan wordt er vaak gekozen voor veiligheidsglas. Wat zwaar en nog steeds niet geheel onbreekbaar is. Het glas van deze trappen kunt u ook vervangen door plexiglas.

Trap

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten. Wat het veilig maakt voor kleine kinderen.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Trap2Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Zo kunt u kiezen voor een heldere plaat, omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas. Mocht dit toch niet de kleur zijn die u in huis wil hebben, is er ook de mogelijkheid om een andere kleur te kiezen. Namelijk zwart en wit, de lichtdoorlaatbaarheid van deze zijn minimaal. Waardoor het gevoel van een gewone trap terug is. Verder hebben wij de kleuren opaal en gesatineerd in ons assortiment, hiervan is de lichtdoorlaatbaarheid 40%. Welke dikte u voor deze toepassing nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden.
Om u toch een indicatie te geven:
Omdat het vaak over grotere platen gaat, moet deze wel vlak zijn. Daarom zal waarschijnlijk 20mm voldoende moeten zijn.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren