Tuinhuis

Een tuinhuisje, een prima plek om te kunnen ontspannen, of een goede opslag in de winterdag. Om optimaal van u tuinhuisje of overkapping te kunnen genieten, zelfs op de wat minder zonnige dagen, kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van plexiglas.

Tuinhuis

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

TuinschuurPlexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een heldere plaat, als u wil kunnen genieten van een mooi uitzicht. Mocht u toch iets meer privacy willen hebben, dan is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor de tinten opaal of gesatineerd.
Welke dikte u hiervoor nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden.
Om u toch een indicatie te geven:
Voor kleine ruitjes in een tuinhuis zal plexiglas van 2mm een goede optie zijn. Voor grotere ruiten zal 3mm of 4mm voldoende moeten zijn.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren