Tuinkas

Zelf groente en fruit kweken in Nederland lijkt haast onmogelijk door het weer. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een kas. Leuk, maar vervelend als door een flinke hagelbui alle ruiten er uit liggen. Niet alleen zonde van de kas, maar ook zeker zonde van de inhoud. En dan is al het harde werk, en de tijd die het gekost heeft voor niets geweest. Dit kun je voorkomen door het glas te vervangen door polycarbonaat.

Tuinkas

Polycarbonaat is hier uitermate voor geschikt, omdat het in veel opzichten veilig is.

  • Polycarbonaat is namelijk 250x sterker dan glas en slagvast, waardoor het praktisch onbreekbaar is.
  • Mochten de platen toch beschadigd raken, zal deze niet splinteren. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Polycarbonaat is bovendien brandvertragend en ook in dat opzicht veilig te noemen.
  • Polycarbonaat is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Polycarbonaat hoeft niet gekalkt te worden, omdat er minder snel warmte ontstaat.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Tuinkas2Polycarbonaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Het polycarbonaat dat het meeste lijkt op glas qua zicht is de kleur helder. Mocht u toch een andere tint willen hebben, dan is er keuze uit opaal, brons of smoke grijs.
Welke dikte u voor deze toepassing nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden. Om u toch een indicatie te geven: voor een ruit van 80x100cm is een dikte van 6mm een goede optie.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl. Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren