**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Veiligheidsglas

Verminder veiligheidsrisico’s voor uw bedrijf

In Nederland wordt er ieder jaar zo’n 20.000 keer ingebroken bij bedrijfspanden. Wist u dat de gemiddelde inbraak maar zo’n 3 minuten duurt? Dat is een erg korte tijd om ineens kostbare goederen kwijt te raken. Gelukkig valt er steeds meer te doen ter preventie om u en uw bedrijf te beschermen tegen diefstal en vandalisme.

Maak het inbrekers en andere vandalisten niet te makkelijk en beveilig uw bedrijf met hufterproof veiligheidsglas van polycarbonaat. Door de sterkte van de kunststof is het materiaal ook bijzonder geschikt voor bushokjes en zelfs in stadions om bijvoorbeeld een veilig uit-vak te creëren voor supporters.

veiligheidsglas

De voordelen van polycarbonaat

Polycarbonaat is uiterst geschikt als alternatief voor glas vanwege de slagvastheid en brandvertragende eigenschappen van de kunststof. Polycarbonaat kan tot wel 250 keer meer impact weerstaan dan gewoon glas. In combinatie met de UV-bestendige coating is het materiaal dus ideaal als veiligheidsglas.

De platen worden in winkelpanden vaak achter de bestaande ruiten geplaatst om als inbraakwerende laag te fungeren. Hierdoor gaat het glas bij inbraak wellicht kapot, maar zal de klap verder worden opgevangen door de polycarbonaat plaat.

Kies het juiste soort polycarbonaat

Wanneer polycarbonaat gebruikt gaat worden als veiligheidsbeglazing is het uiteraard belangrijk dat u de juiste variant kiest. Polycarbonaat bestaat in twee soorten: kanaalplaten en massieve polycarbonaat platen. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen leveren wij momenteel alleen de massieve polycarbonaat platen.

Wij verkopen diverse kleuren polycarbonaat: helder, opaal en brons. Bij veiligheidsglas wordt over het algemeen gekozen voor de heldere variant om zo normaal glas te imiteren. Opaal en brons polycarbonaat kunnen in bepaalde situaties een goede keuze zijn, mocht u willen gaan voor meer privacy in bijvoorbeeld kantoorruimten.

Als dikte voor polycarbonaat veiligheidsglas adviseren wij minstens 4 mm plaatdikte. De plaatdikte hangt af van het totale oppervlak en manier van bevestigen. Des te groter het oppervlak wat u wilt beveiligen, des te dikker de plaat zal zijn die u nodig heeft voor het behoud van de inbraakwerende eigenschappen.

Mocht u twijfelen over de benodigde plaatdikte of heeft u nog andere vragen, dan helpen we u graag op weg. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 085 - 90 20 800 of stuur een e-mail naar info@plexiglas.nl.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

Artikelen 1 tot 15 van 19 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 19 in totaal

Van hoog naar laag sorteren