**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Vitrinekast

Een vitrinekast, ideaal om uw mooie en dierbare spullen veilig op te bergen, maar wel zo dat u er naar kunt blijven kijken. Dit omdat een vitrine kast voor het grootste deel uit glas bestaat. Maar wat nou als een plaat kapot is gegaan? Zonde om een hele nieuwe kast aan te schaffen. In plaats daarvan kunt u ook de platen vervangen door plexiglas.

Vitrinekast

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn.
  • Ook hecht kalk minder goed op plexiglas, waardoor er minder vaak en minder agressief schoongemaakt hoeft te worden. Hierdoor is plexiglas onderhoudsvrij.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Vitrinekast2Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een heldere plaat, omdat dit geen verschil geeft qua zicht met glas. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de leggers in de vitrinekast een andere kleur te geven. De kleuren die u bij ons kunt bestellen zijn: opaal, wit, zwart en gesatineerd.
Welke dikte u voor deze toepassing nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden. En voor de leggers geldt, hoeveel gewicht het moet dragen.
Om u toch een indicatie te geven:
Voor de zijpanelen zal 4mm voldoende moeten zijn
Voor de leggers in de vitrinekast is de ervaring van onze klanten 8mm een goede optie.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

Artikelen 1 tot 15 van 16 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 16 in totaal

Van hoog naar laag sorteren