**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Voorzetraam dierenverblijven

Wilt u uw huisdier niet de hele dag in huis opgesloten hebben?
Dan is een dierenverblijf voor buiten natuurlijk een optie, maar die bestaan vaak alleen uit gaas.
Toch is er een oplossing zodat uw dier ook op minder mooie dagen toch van frisse lucht kan genieten. In veel gevallen word er voor volières en kattenrennen gekozen om een plaat plexiglas aan het gaas te bevestigen.
Ook een kittenren voor binnenshuis kan worden gemaakt van plexiglas.

Kittenren

Plexiglas is namelijk uitermate geschikt voor deze toepassing. Waarom?
Er zijn veel voordelen van plexiglas tegenover glas, zoals:

  • Plexiglas is 25x sterker en 50% lichter in gewicht.
  • Ook is plexiglas veiliger. Plexiglas platen splinteren namelijk niet. Er kan alleen een ster of scheur ontstaan, maar zal niet kapot spatten.
  • Plexiglas is ook UV- en weerbestendig, en daardoor goed bestand tegen verwering en vergeling. Waardoor deze het hele jaar door inzetbaar zijn
  • Verder bevat plexiglas geen giftige materialen of zware metalen die mogelijk een risico vormen voor het milieu of voor de gezondheid.
  • Plexiglas is ook makkelijker schoon en minder statisch te maken. Waardoor er minder vaak gestoft hoeft te worden.
  • Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. Ook voor een doe-het-zelver.

 

Voorzetraam dierenverblijfPlexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat veel mogelijkheden bied. Voor een voorzetraam van een dierenverblijf word vaak gekozen voor een heldere plaat. Hierdoor hebben de dieren volledig zicht en gaat er niets aan ze voorbij. Zo kunnen ze dus optimaal van de zon genieten, en zijn ze beschut tegen weer en wind.
Welke dikte u hiervoor nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk de afmetingen en hoe het bevestigd gaat worden.
Om u toch een indicatie te geven:
Voor kleine ruitjes zal plexiglas van 2mm een goede optie zijn.
Voor grotere ruiten zal 3mm of 4mm voldoende moeten zijn.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl
Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op de website.

Let op: deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kan doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren