**Bescherm uw klanten en medewerkers. Koop hier uw Plexiglas Coronascherm!**

Plexiglas

Bijna alles wat van glas is kan vervangen worden door plexiglas! Plexiglas dankt zijn bekendheid aan de producteigenschappen: glashelder en weerbestendig. Bovendien is het plexiglas 25 keer sterker dan glas, licht van gewicht en goedkoper dan glas. Tevens is plexiglas goed te bewerken, ook door de doe-het-zelver.

Plexiglas is een van de meest veelzijdige kunststofsoorten van de wereld. U komt plexiglas overal tegen. Denk maar aan een aquarium, dakkoepel, fotolijst, standbouw, stofkappen, tractor ruit, tussenwand van een veranda etc. U kunt op onze inspiratiepagina kijken om ideeën op te doen van de verschillende mogelijkheden van plexiglas. Plexiglas biedt de op maat gemaakte oplossing die u zoekt. Het biedt een helder zicht en beschermt tegen regen, hagel en stormachtig weer.

Plexiglas wordt dan ook vaak gebruikt ter vervanging van glas. Ten opzichte van glas biedt het een aantal voordelen:

  • lichter van gewicht;
  • mogelijk om in allerlei vormen te produceren;
  • goed te verlijmen en te bewerken.

 

Maar er zijn ook een aantal nadelen van plexiglas ten opzichte van glas:

  • minder hard en daardoor krasgevoeliger;
  • minder hittebestendig dan glas;
  • brandbaar.

 

Plexiglas wordt gebruikt in toepassingen waar transparantie gewenst is en waarbij de grote gewichtsbesparing ten opzichte van glas gewenst.

Wij hebben plexiglas platen, blokken en buizen in ons assortiment. De plexiglas platen kunt u bij ons geheel op maat bestellen. U betaalt alleen voor datgene dat u daadwerkelijk nodig heeft.

De plexiglas buizen kunt u echter alleen per volle buis afnemen. Wij kunnen deze wél voor u tegen een meerprijs op maat zagen. De gesatineerde en opale plexiglas buizen worden vaak gebruikt voor lichtarmaturen, omdat het licht mooi egaal wordt verspreid. De heldere plexiglas buizen worden ook gebruikt voor beglazing, kijkglazen, peilbuizen en displays.