**Bescherm uw klanten en medewerkers. Koop hier uw Plexiglas Coronascherm!**

Polycarbonaat

Bij Plexiglas.nl hebben wij een ruim assortiment aan polycarbonaat (ook bekend onder de naam Lexaan of Lexan). Polycarbonaat is lichter in gewicht dan glas en wel 250x sterker, wat het dus praktisch onbreekbaar maakt. Wij hebben massieve polycarbonaat platen en polycarbonaat kanaalplaten in ons assortiment.

Polycarbonaat platen

De massieve polycarbonaat platen met een tweezijdige UV-beschermlaag worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt, waaronder beveiligingstoepassingen. Polycarbonaat is nagenoeg onbreekbaar. Polycarbonaat is ca. 250 keer sterker dan glas van gelijke dikte.

Polycarbonaat is weerbestendig, zelfdovend, heeft een zeer hoge slagvastheid, hoge taaiheid en een relatief hoge mechanische belastbaarheid. Daarnaast heeft polycarbonaat een goede chemische resistentie. Polycarbonaat platen worden ook veel gebruikt voor toepassingen in de bouw, zoals voor overkappingen, serres, voorzetbeglazing, balkonbeglazing etc. Een polycarbonaat plaat kan goed worden bewerkt door middel van boren, zagen en frezen. 

De polycarbonaat plaat is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen door de tweezijdige UV-beschermlaag.

Massieve polycarbonaat platen kunt bij Plexiglas.nl geheel op maat bestellen. U kunt uw polycarbonaat via onze webshop zelf in de door uw gewenste maat bestellen. Het is bij ons ook mogelijk om andere vormen dan een rechthoekige plaat te bestellen, zoals een driehoekige of ronde vorm. Dit kunt u via een offerte aanvragen of stuur een e-mail naar klantenservice@plexiglas.nl met de vorm, dikte, kleur en afmetingen die u wenst.

Polycarbonaat kanaalplaten

Deze 5-wandige polycarbonaat kanaalplaten, ook wel meerwandige platen of tunnelplaten genoemd, worden vaak gebruikt voor veranda's en lichtstraten. De polycarbonaat kanaalplaten zijn vlakke doorzichtige dakplaten die uit lagen kunststof bestaan met daartussen kleine tussenschotjes die naast elkaar open holle ruimtes vormen: tunnels of wel kanaaltjes genoemd. De tussenschotjes verbinden de kunststof platen aan de boven- en onderkant, waardoor de kanaalplaat zijn bijzondere stabiliteit krijgt. De polycarbonaat kanaalplaten zijn slagvast. En doordat deze polycarbonaat kanaalplaten helder zijn, valt er voldoende licht in uw overkapping. Indien u een veranda tegen uw woning plaatst, hoeft u niet bang te zijn om licht in huis te verliezen. Daarnaast voldoen de polycarbonaat platen aan hoge kwaliteitseisen qua brandeigenschappen.

De platen hebben standaardafmetingen, maar desgewenst kunnen wij deze voor u op maat maken. Dit kunt u zelf bij uw bestelling aangeven. Afname is per plaat, dus de reststukken ontvangt u dan uiteraard ook.