**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Polycarbonaat kanaalplaten set helder 500 x 300 cm (B x L)

Polycarbonaat kanaalplaten zijn ideaal voor het maken van bijvoorbeeld een overkapping of veranda. Bij aankoop van deze set heeft u in één keer alles wat u nodig heeft om uw project te realiseren. Dat is wel zo makkelijk, toch?

 • Complete set polycarbonaat overkapping
 • Slagvast en weerbestendig kunststof
 • Voorzien van UV-beschermlaag
 • 25 keer sterker dan gewoon glas

Onderdelen kanaalplaten set 500 x 300 cm

5 x kanaalplaat 98 x 300 cm, 1 x muurprofiel 510 cm, 4 x koppelprofiel 300 cm, 2 x zijprofiel 300 cm, 5 x afsluitprofiel, 5 meter tape gesloten, 5 meter tape open. 

Let op: omdat we bezig zijn met een overgang naar een andere leverancier kan het geleverde afwijken van de foto's. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Lees meer over dit product
Totale prijs: Incl. BTW: € 750,20 Excl. BTW: € 620,00
Totale prijs: Incl. BTW: € 750,20 Excl. BTW: € 620,00
Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

E-mail klantenservice

085 - 90 20 800

Veelgestelde vragen

Contactformulier

Beoordelingen
Productbeschrijving

500 x 300 cm polycarbonaat kanaalplaten helder set

Dit is een set van polycarbonaat kanaalplaten met alle benodigdheden voor het maken van een veranda of overkapping. We hebben deze set speciaal voor u samengesteld om het bestellen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Want hoe fijn is het dat u in één keer alles kunt bestellen wat u nodig heeft?

Kanaalplaten set onderdelen:

 • 5 x kanaalplaat 98 x 300 cm
 • 1 x muurprofiel 510 cm
 • 4 x koppelprofiel 300 cm
 • 2 x zijprofiel 300 cm
 • 5 x afsluitprofiel
 • 5 meter tape gesloten
 • 5 meter tape open

Wij zijn bezig met een overstap naar een andere leverancier van de kanaalplaten en toebehoren. Hierdoor is het mogelijk dat het muurprofiel anders is dan op de foto.

Bestelt u een profiel wat langer is dan 3 meter? Dan leveren wij het profiel in meerdere delen. Dit doen we omdat profielen die langer zijn dan 3 meter lastig te vervoeren zijn. Hierdoor is de kans op schade groter.

LET OP: De delen waarin het profiel is gezaagd zijn niet altijd even groot. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u een profiel van 4 meter besteld, en dan een deel van 3 meter en een deel van 1 meter krijgt.  

Polycarbonaat helder kanaalplaat 300 x 98 cm

Kleur polycarbonaat: Helder
Lichtdoorlaat:
75%
Dikte plaat:
16 mm
Afmeting plaat:
300 x 98 cm

Bij deze set ontvangt u 5 heldere polycarbonaat kanaalplaten. Deze platen zijn 5-wandig. Kanaalplaten zijn enorm geschikt om te gebruiken voor veranda's en overkappingen. Het zijn vlakke, doorzichtige dakplaten die uit meerdere lagen kunststof bestaan. Tussen deze lagen zitten kleine tussenschotjes. Deze tussenschotjes naast elkaar vormen holle, open ruimtes. Dit worden ook wel tunnels of kanaaltjes genoemd.

De kunststof kanaalplaten zijn slagvast, en daardoor extra sterk. Door het heldere materiaal wordt er voldoende licht (75%) doorgelaten. Hierdoor hoeft u, als u een veranda tegen uw huis aan plaatst, niet bang te zijn om licht in huis te verliezen. De polycarbonaat kanaalplaten voldoen daarnaast ook aan hoge kwaliteitseisen qua brandeigenschappen. Ook hebben de platen een UV-beschermende laag aan één zijde. Hierdoor wordt voorkomen dat de platen verkleuren en/of uitharden. Belangrijk is dat bij het plaatsen van de platen die UV-beschermlaag aan de bovenzijde ligt.

Polycarbonaat kanaalplaat bevestigen

Zijkant polycarbonaat kanaalplaten: Aluminium zijprofiel (eindprofiel)
Platen onderling aan elkaar koppelen: Koppelprofiel (tussenprofiel)
Bevestiging tegen muur: Aluminium muurprofiel
Onderzijde plaat: Afdekken met afsluitprofielen

Om te voorkomen dat er ongedierte in de kanalen van de plaat terechtkomt, is het nodig om de plaat af te plakken met een damp open tape en een damp gesloten tape. De damp dichte tape plakt u over de kanalen aan de bovenzijde. De damp open tape plakt u over de kanalen aan de onderzijde. 

Let op: geef de polycarbonaat kanaalplaten voldoende afschot!
Dit dient minimaal 15 cm per meter te zijn. In de kanalen van de kunststof platen komt vaak condensvorming voor. Wanneer dit niet snel genoeg weg kan zal er algengroei in de kanalen ontstaan, waardoor de platen aan de binnenzijde groen kunnen worden.

Eigenschappen kanaalplaten polycarbonaat

Een polycarbonaat kanaalplaat heeft veel mooie voordelen. De plaat is bijvoorbeeld voorzien van een UV-beschermlaag aan één zijde van de plaat, en is thermisch isolerend door de cellulaire opbouw. Polycarbonaat kanaalplaten zijn slag- en breukvast en weersbestendig. Uiteraard voldoen de platen aan hoge kwaliteitseisen qua brandeigenschappen. Ook zijn ze zelfdovend. De kunststof platen hebben een lichtdoorlatendheid van 75% met een fraaie lichtspreiding. Deze complete set met de polycarbonaat kanaalplaten is gemakkelijk te monteren en nagenoeg onderhoudsvrij.  

Opties met kanaalplaten

De losse kanaalplaten van polycarbonaat zijn voor uiteenlopende doeleinden te gebruiken. Men maakt er carports, veranda’s, luifels en lichtstraten voor een aanbouw van. De kanaalplaten worden echter ook vaak gebruikt voor industriële beglazing en lichtstraten. Maar u kunt ook denken aan gebruik van de polycarbonaat kanaalplaten voor zakelijke doeleinden, bijvoorbeeld in de tuinbouw.

Extra informatie
Soort product Complete sets
Kleur platen Helder
Dikte 16 mm
Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Polycarbonaat kanaalplaten set helder 500 x 300 cm (B x L)
Onze service

Bij ons kunt u terecht voor ál uw plexiglas wensen.Onze service

 • Onze kracht is dat wij alles op maat kunnen maken. De producten kunt u via onze webshop direct op maat bestellen. Géén zaagkosten!

 • Wij verkopen producten van uitstekende kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

 • Indien de door u gewenste dikte, kleur en/of afmeting niet bij onze producten staat, kunt u een offerte aanvragen. Wij doen er alles aan om u van dienst te zijn.

 • Ook voor diverse bewerkingen, zoals gaten boren in plexiglas, kunt u bij ons terecht.

Anderen bekeken ook
Zijprofiel 300 cm Zijprofiel 300 cm
Totale prijs: Incl. BTW: € 43,56 Excl. BTW: € 36,00
Damp open tape 5 meter Damp open tape 5 meter
Totale prijs: Incl. BTW: € 9,08 Excl. BTW: € 7,50
Damp dichte tape 5 meter Damp dichte tape 5 meter
Totale prijs: Incl. BTW: € 6,05 Excl. BTW: € 5,00
Afsluitprofiel 98 cm Afsluitprofiel 98 cm
Totale prijs: Incl. BTW: € 4,84 Excl. BTW: € 4,00