**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Polycarbonaat kanaalplaten

Polycarbonaat kanaalplaten zijn ideaal voor een veranda of overkapping. Wij kunnen de polycarbonaat kanaalplaten gratis op maat zagen. De polycarbonaat platen zijn slagvast, isolerend en. De kanaalplaten en profielen zijn eenvoudig te monteren.

Artikelen 1 tot 15 van 27 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 27 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

De polycarbonaat platen en profielen zijn net zoals onze plexiglas platen helder transparant. Dit zorgt ervoor dat u bij het gebruik van acrylaat kanaalplaten geen natuurlijk licht verliest. Wij bieden naast de transparante variant kanaalplaat ook polycarbonaat kanaalplaat opaal aan.
Koopt u uw polycarbonaat golfplaten of stabipol golfplaten bij Gamma? Kies in plaats hiervan voor polycarbonaat kanaalplaat van hoge kwaliteit. Vocht en condensvorming zal bij een correcte bevestiging van het materiaal verleden tijd zijn. Polycarbonaat golfplaten zullen na verloop van tijd groen worden waar de polycarbonaat kanaalplaat zijn condensvorming kwijt kan en dus langer helder zal blijven dan polycarbonaat golfplaten of stabipol golfplaten van mindere kwaliteit. Uw polycarbonaat kanaalplaat zal door zijn kanalen tevens een betere isolatiewaarde hebben dan HMPE platen, PVC plaat of PE plaat zwart (polyethyleen). Dit zijn andere materialen die vaak voor dakbedekking worden gebruikt.

Deze 5-wandige polycarbonaat kanaalplaten, ook wel meerwandige kanaalplaten of tunnelplaten genoemd, worden vaak gebruikt voor veranda's en lichtstraten. De polycarbonaat kanaalplaten zijn vlakke platen die uit lagen kunststof bestaan met daartussen kleine tussenschotjes die naast elkaar open holle ruimtes vormen: tunnels of wel kanaaltjes genoemd. De tussenschotjes verbinden de kunststof platen aan de boven- en onderkant, waardoor de kanaalplaat zijn bijzondere stabiliteit krijgt. De polycarbonaat kanaalplaten zijn slagvast. En doordat deze polycarbonaat kanaalplaten helder zijn, valt er voldoende licht in uw overkapping. Indien u een veranda tegen uw woning plaatst, hoeft u niet bang te zijn om licht in huis te verliezen. Daarnaast voldoen de polycarbonaat platen aan hoge kwaliteitseisen qua brandeigenschappen. De meerwandige kanaalplaten hebben een gering gewicht ten opzichte van massieve platen polycarbonaat en acrylaat en de kanaalverdeling in de plaat zorgt ervoor dat deze extra sterk is. Polycarbonaat kanaalplaat helder is een relatief goedkope manier om een transparante afwerking te bewerkstelligen (dus zonder EPDM dakbedekking of EPDM dakfolie).

De kunststof platen hebben standaardafmetingen, maar desgewenst kunnen wij deze voor u op maat maken. Dit kunt u zelf bij uw bestelling aangeven. De reststukken ontvangt u dan uiteraard ook. Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie. 

Daar waar massieve platen en vlakke platen polycarbonaat en acrylaat bij grotere afmetingen een redelijk gewicht kunnen hebben is bij polycarbonaat kanaalplaat helder de constructie van de kanalen hetgeen wat het product extra sterk maakt en het daarnaast maar een gering gewicht heeft ten opzichte van de massieve platen. Om deze reden is het product een relatief goedkope oplossing ten opzichte van EPDM dakbedekking en EPDM dakfolie. De platen en profielen zijn daarnaast ook makkelijker te monteren dan plexiglas platen (massieve platen).

De polycarbonaat kanaalplaten hebben een luxe uitstraling en worden veelal bevestigd door middel van een aluminium profiel systeem. Deze aluminium profielen kunt u uiteraard ook bij Plexiglas.nl bestellen. Algemene voorwaarden van toepassing.

Bevestigen polycarbonaat kanaalplaten

Platen en profielen
Zijkant polycarbonaat kanaalplaten:  aluminium zijprofiel (eindprofiel)      
Platen onderling aan elkaar koppelen:          koppelprofiel (tussenprofiel)
Bevestiging tegen muur:  aluminium muurprofiel
Onderzijde plaat: afdekken met afsluitprofiel

Om ongedierte in de kanalen van de platen te voorkomen kunt u eerst de plaat afplakken met een damp open tape en een damp dichte tape. De damp dichte tape plakt u over de kanalen aan de bovenzijde. De damp open tape plakt u over de kanalen aan de onderzijde.

Let op: geef de polycarbonaat platen voldoende afschot!
Dit dient minimaal 15 cm per meter te zijn. In de kanalen van de acrylaat kanaalplaten of polycarbonaat kanaalplaten komt vaak condensvorming voor. Wanneer dit niet snel genoeg weg kan zal er algengroei in de kanalen ontstaan, waardoor de platen aan de binnenzijde groen kunnen worden.

Deze platen hebben aan 1 zijde UV-bescherming. Dit voorkomt dat de platen verkleuren en uitharden.

Eigenschappen polycarbonaat kanaalplaten 

 • Deze platen hebben aan 1 zijde UV-bescherming. Dit voorkomt dat de platen verkleuren en uitharden.
 • Door de cellulaire opbouw van de kanaalplaat is het materiaal thermisch isolerend.
 • Slag- en breukvast, zeer sterk.
 • Weersbestendig.
 • Eenvoudige verwerking en montage.
 • Licht van gewicht.
 • Brandveilig, zelfdovend.
 • Lichtdoorlatend met een fraaie lichtspreiding.
 • Nagenoeg onderhoudsvrij.

Toepassingen polycarbonaat kanaalplaten

 • Carports, veranda's, luifels
 • Serrebouw
 • Industriële beglazing
 • Lichtstraten
 • Diverse overkappingen, zoals vijveroverkapping of terrasoverkapping
 • Fietsenstalling
 • (Tuin)bouwsector
 • Afscheidingswand (verticaal)
 • Ter vervanging van glas
 • En meer!