**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Polycarbonaat platen

Polycarbonaat platen: superstevig en 250x zo sterk als glas. Hierdoor is polycarbonaat nagenoeg onbreekbaar. Deze kunststof is voor velen bekend onder de merknaam LEXAN™, in spreektaal ook wel Lexaan.

  • Gratis op maat gezaagd
  • Licht van gewicht t.o.v. glas
  • Oersterk, veilig en gebruiksvriendelijk

Polycarbonaat platen eigenschappen

Polycarbonaat wint aan bekendheid. Steeds meer klanten vragen naar dit mooie product. Voor wie niet bekend is met polycarbonaat leggen we graag even uit waarom wij zo’n fan zijn van deze kunststof. Ten eerste: polycarbonaat is sterk, erg sterk! Om in nauwkeurige termen te spreken, het is zelfs zo’n 250x sterker dan glas van gelijke dikte. Dit maakt polycarbonaat een slagvaste kunststof, maar ook een weerbestendige kunststof. Bovendien is polycarbonaat erg prettig materiaal om te bewerken. Het lichte gewicht vereenvoudigd de montage. De polycarbonaat platen van Plexiglas.nl zijn voorzien van een speciale UV-coating. Als gevolg van deze beschermlaag zal het materiaal niet verkleuren. Ook de objecten onder en achter uw polycarbonaat worden beschermd tegen UV-straling. Polycarbonaat is bovendien zelfdovend, heeft een hoge taaiheid en een relatief hoge mechanische belastbaarheid. Daarnaast heeft polycarbonaat een goede chemische resistentie. Polycarbonaat is geschikt voor zowel binnen als buiten. Polycarbonaat platen zijn te boren, zagen, frezen, warm te buigen, en ga nog maar even door. Uiteraard moet je wel een beetje weten wat je doet. Lees daarom onze pagina over bewerkingen. Omdat polycarbonaat bovendien licht is in gewicht is het een favoriet product van veel klussers.

Nadelen polycarbonaat platen

Hoewel wij erg fan zijn van polycarbonaat, heeft elk materiaal natuurlijk zijn nadelen. Overigens zijn de nadelen bij polycarbonaat wel minimaal. Polycarbonaat is wat krasgevoelig. U moet er vanuit gaan dat in de loop der tijd wat krasjes zichtbaar zullen worden. Ook met poetsen is het van belang dat u voorzichtig bent. Gebruik een microvezeldoek en maak zachte bewegingen. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de eventuele resultaten na schoonmaken. Daarnaast is polycarbonaat iets of wat blauw aan de randen. Dit is echter met het blote oog bijna niet te zijn. Een laatste nadeel, wat overigens ook kan gelden als voordeel, is dat polycarbonaat platen wat minder stijf zijn. Ze buigen wat sneller door. Bij grote afmetingen raden we daarom altijd een dikke plaat aan.  

LEXAN™ platen (ook wel Lexaan platen) en Makrofol platen

Het materiaal polycarbonaat wordt ook wel Lexaan of LEXAN™ genoemd. LEXAN™ is eigenlijk een merk van polycarbonaat, wat in de volksmond veelal Lexaan wordt genoemd. Lexaan platen, Lexan platen of Makrofol platen zijn eigenlijk gewoon polycarbonaat platen, maar dan met een officiële merknaam. De kwaliteit is niet anders.

Polycarbonaat platen helder of getint

Bij Plexiglas.nl kunt u platen van polycarbonaat in diverse soorten bestellen. U bestelt de platen volledig op maat, tot een maximale grootte van 200 x 300 cm, waardoor u niet meer bestelt dan u nodig heeft. Hierbij ontvangt u geen reststukken. We verkopen heldere, opalen, grijs getinte (smoke grijs) en brons getinte polycarbonaat platen. Een polycarbonaat plaat opaal lijkt op melkglas. Kies zelf welke tint en dikte polycarbonaat u wilt hebben. De diktes variëren van 2 t/m 15 mm. Welke diktes er verkrijgbaar zijn verschilt per tint.

Polycarbonaat platen op maat bestellen

Op de productpagina kunt u invullen welke maten u wenst. Dit doet u via de daarvoor ontwikkelde calculator. Wij zorgen ervoor dat uw polycarbonaat platen op maat bij u worden thuisbezorgd. Als u liever wilt afhalen is dit ook mogelijk. Ons bedrijf vindt zich in Lienden (bij Tiel, Gelderland). Op woensdag, vrijdag en zaterdagochtend (09-12u) zijn we geopend om zonder afspraak langs te komen. U kunt uw polycarbonaat platen dan ter plekke laten zagen.

Polycarbonaat platen bewerkingen

Plexiglas.nl staat bekend om zijn flexibiliteit en scala aan mogelijkheden op het gebied van bewerkingen. Wij werken met een CNC-freesmachine, waarmee we allerlei bewerkingen kunnen uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn het boren van gaten in uw polycarbonaat platen, maar ook letters, symbolen of figuren graveren. Daarnaast kunnen we u polycarbonaat platen in speciale vormen zagen, of frezen.

Indien u zelf handig bent is het mogelijk om het polycarbonaat eigenhandig te bewerken. Het materiaal leent zich hier goed voor omdat het vrij zacht is. Wel willen we u ervoor waarschuwen dat sommige bewerkingen risicovol kunnen zijn. Het bewerken van polycarbonaat is altijd op eigen risico. We raden u aan om gebruik te maken van kwalitatief gereedschap.

Polycarbonaat platen gebruik

De massieve polycarbonaat platen met een tweezijdige UV-beschermlaag worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt, waaronder beveiligingstoepassingen. De platen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor een winkelpui of veiligheidsbeglazing voor bedrijven. Polycarbonaat platen worden ook veel gebruikt voor toepassingen in en aan huis, zoals voor overkappingen, serres, voorzetbeglazing, balkonbeglazing etc. De polycarbonaat plaat is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen door de tweezijdige UV-beschermlaag. Overal waar stevig en weerbestendig kunststof nodig is, kan men polycarbonaat gebruiken.

Wilt u meer informatie over polycarbonaat platen? Onze klantenservice medewerkers staan voor u klaar. We zijn op doordeweekse dagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.