Soorten plexiglas

Bent u op zoek naar plexiglas voor één van de vele mogelijke toepassingen? Het is belangrijk een juiste keuze te maken tussen de verschillende soorten plexiglas.

 

Geëxtrudeerd plexiglas

Geëxtrudeerd plexiglas (plexiglas XT) wordt ook wel aangeduid als goedkoop plexiglas. Het voordeel is dus vanzelfsprekend dat het goedkoop materiaal is. De keerzijde is dat het materiaal veel inwendige spanningen heeft, waardoor de plaat snel kan breken tijdens de bewerking van plexiglas. Het plexiglas wordt gewalst om het op de juiste dikte te krijgen.

 

Gegoten plexiglas

Een ander soort plexiglas wordt gegoten plexiglas (plexiglas GS) genoemd. Het verschil tussen de twee soorten plexiglas is voornamelijk dat gegoten plexiglas duurder is. Tegelijkertijd is gegoten plexiglas duurzamer en kan het beter tegen verschillende bewerkingen. Wanneer er veel bewerkingen moeten worden uitgevoerd wordt dit type plexiglas meestal gebruikt.

 

Maak de keuze voor het juiste soort plexiglas dus altijd op basis van de manier waarop u het wilt toepassen en het aantal bewerkingen dat u hiervoor nodig heeft. Met de juiste voorbereiding kunt u het langst genieten van uw plexiglas! 

 

plexiglas