**Bestel uw Plexiglas Spatschermen op maat, helemaal naar wens te realiseren. **

Hoe kan ik plexiglas lijmen?

Plexiglas verlijmen met plexiglas

Voor het lijmen van plexiglas kunt u het beste speciale acrylaatlijm gebruiken, zoals Acrifix. Ook chloroform kunt u goed gebruiken voor het lijmen van plexiglas.

Met een acrylaatlijm gaat het lijmen op een bijzondere manier. U plakt het niet aan elkaar, maar de materialen worden met elkaar versmolten; het lijkt dus eigenlijk meer op lassen dan op lijmen. Draag altijd rubber of vinyl handschoenen en een veiligheidsbril, wanneer u plexiglas gaat lijmen.

Hoe lijm je plexiglas?

  1. Zorg ervoor dat de oppervlakken van de platen zo glad en vlak mogelijk zijn; hiervoor kunt u bijvoorbeeld de randen schuren.
  2. De oppervlakken moeten schoongemaakt worden.
  3. De onderdelen kunnen tegen elkaar gepositioneerd worden.
  4. Bij het gebruik van Acrifix: vul het flacon met de naald. Zorg ervoor dat u de lucht uit het flacon knijpt en de flacon ingeknepen houdt wanneer u het omdraait.
  5. Breng de lijm geleidelijk aan tussen de contactoppervlakken.
  6. Houdt de onderdelen minstens 15 minuten tegen elkaar aangedrukt.

 

Acrifix 192 

 

Plexiglas verlijmen met andere materialen

Indien u plexiglas wilt verlijmen met andere materialen, zoals hout, beton of steen, kunt u het beste Plexiglas Sealer gebruiken. Plexiglas Sealer is een hoogwaardige universele afdichtingskit en constructie- of montagelijm, op basis van hybride technologie, welke door luchtvochtigheid uithardt tot een duurzaam elastisch blijvend rubber.

Plexiglas sealer

 

Andere veelgestelde vragen: